Doelstelling en visie
Malagasy is een Belgische v.z.w. die zich tot doel stelt om diverse projecten in Madagaskar te ondersteunen en/of zelf op te starten die solidariteit met de lokale bevolking nastreven.
De vzw wil bijdragen tot een duurzame ontwikkeling en een ecologisch verantwoorde ondersteuning van kansarme bevolkingsgroepen en ook van kleine gemeenschappen zoals dorpen of wijken, en dit zowel op materieel als op medisch, educatief, cultureel, sportief, administratief en/of infrastructureel vlak.
Kinderen, ouderen en financieel zwakkeren genieten onze prioritaire aandacht.
De opbrengsten van de activiteiten die Malagasy als vereniging organiseert, zijn integraal bestemd voor de realisatie van de projecten in Madagaskar (zie hiernaast).
Werking
Malagasy wil haar projecten realiseren in overleg met de lokale bevolking, zodat ten alle tijde de preciese behoeften en prioriteiten kunnen ingeschat en geƫvalueerd worden.
Daartoe werken wij samen met Ny Madabe, een lokale vereniging die gelijkaardige doelen nastreeft.
Een vertrouwenspersoon ter plaatse zorgt, in opdracht van Malagasy, voor de opvolging van de projecten, de aanwending van de middelen en alle administratieve zaken in Madagaskar.
Wie onze vereniging en haar doelstellingen willen steunen, kan zich aanmelden als helpend handje, volwaardig lid of peter/meter. Raadpleeg de sectie STEUNEN.
Scholingsprogramma
Lager onderwijs in Madagaskar is niet gratis. Vele ouders kunnen de kosten voor scholing vaak niet betalen en houden daarom hun kinderen noodgedwongen thuis.
Om kinderen uit minder begoede gezinnen toch een kans te geven op onderwijs, heeft Malagasy een scholingsprogramma bedacht onder de vorm van een peterschap.
Voor amper 1,7 euro per week dag kan u een volledig schooljaar van een kind helpen financieren.
Meer informatie onder de rubriek STEUNEN.
Een medisch dispensarium annex studielokaal
Kinderen die pas op latere leeftijd onderwijs beginnen genieten, hebben het niet makkelijk. Daarnaast bestaat er ook de behoefte om het studiewerk van anderen in naschoolse opvang beter te begeleiden.
Daarom wil Malagasy in het dorp Andoharano een pand bouwen waarin enerzijds een studielokaal voorzien wordt en dat anderzijds op termijn dienst zou kunnen doen als medische hulppost waar minder begoeden terecht kunnen voor toegankelijke basiszorg.